Spot On! Dichtregels op brugwachtershuisje

20 november 2022

Op zondag 20 november werd tegen het vallen van de avond een lichtkunstwerk in brugwachtershuisje Leeghwaterbrug in Laak onthuld. Dichtregels van stadsdichters Khadija, Insaf en Nachoua en wijkdichteres Nelly Lausberg van Os worden in dit kunstwerk belicht. Voor de gedichten lieten zich inspireren door de woorden waarmee omwonenden en voorbijgangers hun persoonlijke betekenis van het brugwachtershuisje omschreven.

Het lichtkunstwerk maakt deel uit van Spot On! Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de landelijke Stichting Brugwachtershuisjes worden deze en volgende maand door heel Nederland twaalf brugwachtershuisje omgetoverd tot tijdelijke lichtkunstwerken die zijn ontworpen door Marco Broeders. Hij laat zich inspireren door de ligging en architectuur van het huisje en de dichtregels die op het huisje geprojecteerd worden.

De dichtregels die op het brugwachtershuisje geprojecteerd worden zijn:

‘Het uitzicht vult zich met leven’

‘Jouw weerspiegeling maakt me dorstig’

‘Soms moet je een eerste stap nemen’

‘Het laatste schip vaart uit het zicht’

De volledige gedichten vind je onder het kopje Gedichten Jonge Stadsdichters.

Zaterdag 19 november waren Nachoua en projectcoordinator Ellis Mensinga bij RTV Discus om te vertellen over SPOT ON! Vanuit hun studio aan De Dreef 247 in Den Haag zendt RTV Discus iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur het programma Zaterdag Live uit. Een programma voor en door inwoners van de Haagse regio. Terugkijken: Zaterdag Live 19 november 2022

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten