Chelsy bij Kick-off Uit je Dak

4 oktober 2023

Op dinsdag 3 oktober vond op een van de Haagse daken de kick-off van het eerste ‘Uit je Dak’ festival plaats. Jonge stadsdichter Chelsy was erbij en droeg een gedicht over Den Haag voor aan een zeer selecte groep, inclusief de wethouder, spreken.

Op bekende Haagse daken kun je in oktober bijzondere dingen beleven, zoals sterrenkijken met een strijkkwartet op het dak van de Bijenkorf, een ‘silent music landscape’ op grote hoogte bij PAARD, bovenop De Helena borrelen na afloop van een heerlijk diner, een vioolconcert on top of World Forum The Hague, een voorleesmiddag op het dak van Dakota en een dakexcursie bij Museon-Omniversum. “Je ziet de stad op die manier vanuit een heel ander perspectief en we hopen dat bezoekers zich daardoor realiseren hoeveel onze Haagse daken te bieden hebben. Daarom hebben we tijdens deze eerste editie van Uit je Dak niet alleen een uitgebreid inhoudelijk programma met workshops, kennissessies en een dakmarkt, maar ook diverse culturele events voor jong en oud”, vertelt Arjen Kapteijns, wethouder Duurzaamheid, Energietransitie, Klimaatadaptaptie en Buitenruimte.

De gemeente Den Haag vraagt met Uit je Dak aandacht voor de waarde van daken, bijvoorbeeld om energie op te wekken, extra ruimte te creëren of een pand te vergroenen en verkoelen. In totaal hebben de Haagse daken een oppervlakte van zo’n 17 vierkante kilometer en dat biedt volop kansen. Voor meer zie: www.uitjedak.nl

foto’s: Sander Foederer

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten