Activiteit

finale spoken070

een avond vol woordkunsten

Op 5 september, als onderdeel van het UIT festival,  is de finale van spoken070. In het Haags HipHopcentrum, komen taalliefhebbers bijeen om te genieten van de finalisten van SPOKEN070. De finale is ingebed in een prachtig woordkunstprogramma. Waarin Haagse Spoken Word artiesten optreden, waarin het project Notes Beats & Bars 3 nummer ten zal gehore brengen, en waar via een open mic ruimte is voor alle vormen van woordkunst.

Host. Onze host van deze avond is Tyler Koudijzer. Hij zal ons met zijn aanstekelijke enthousiasme de hele avond meevoeren.

Haagse Spoken Word artiesten: Het podium biedt verder ruimte aan Haagse artiesten die hun talent al ruimschoots bewezen hebben. We zijn trots dat de Haagse Spoken Word Artiesten Benzokarim, Lotte Linthorst en Daniëlle Zawadi deze avond hun woorden met ons willen delen.

Daniëlle Zawadi staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Haar performances gaan veelal over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform te creëren: Het Zwarte Schaap – spoken word en poëzie  Met als doel om bij te dragen aan de woordkunst in Den Haag en artiesten een platform te geven waar ze gehoord zullen worden. Sinds dit werkjaar maakt Daniëlle deel uit van Poetry Circle 010, was ze te zien bij Mensen Zeggen dingen in Ekko, en We The People… in de Melkweg. Binnenkort houdt ze haar debuut one woman spoken word show, Alstublieft, Zawadi.

Karim Ellouta is een spokenword artiest en studeert aan de hogeschool Rotterdamom leraar maatschappijleer te worden. Onder de naam Benzokarim timmert hij aan de weg door maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Hij heeft meegedaan aan Next Generation Speaks en Poetrycircle 010. Ook heeft hij gestaan op podiums zoals Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en weet smakelijk (op djema el Fna festival). Verder staat hij als winnaar van Poetryslam Rotterdam 2019, in de halve finale van het Nk poetryslam 2020. Benzokarim wil met zijn spokenword mensen raken en verbinden.

Lotte Linthorst uit het Haagsche zand gekropen/ met zanderige poten/ op de fiets door duinen, wijken, uitwijken, goed kijken, beter kijken/ te tikken, het ritme, de klinkers/ in haar notities voor het stoplicht.
Lotte is lid van schrijf/spokenword-groep Poetry Circle 010 die door Corona (niet het biermerk) niet meer live kon spoken worden. Daarom hebben alle Poetry Circle-leden met de pennen op papier (en een drukmachine) een gezamenlijke dichtbundel uit gebracht. Half september komt die uit!

Finalisten Esra, Kate en Amara. Onze host Tyler, zal de spoken070 finalisten van 2020 aan ons voorstellen. De finalisten dragen de teksten die ze speciaal maakte voor SPOKEN070 deze avond voor, zodat we allemaal kunnen meegenieten van deze Haagse talenten. Een van de drie zal winnen en de eerste prijs in ontvangst nemen. De eerste prijs is een felbegeerde plek in de allereerste poetry circle 070.

Notes Beates & Bars, (filmpje onderaan deze pagina) is een samenwerking tussen Haagse rappers en het Residentie Orkest. Samen hebben zij een aantal nummers ontwikkeld. En deze avond komen 5 rappers de nummers aan ons laten horen. Het residentie Orkest, speelt mee vanuit de boxen (van geluidsband). De rappers zijn: J Benito, Whitney, Jori, Glodi en D. Chesron.

Open Mic. Om de overvloed aan woordtalent te delen, zal er deze avond een open mic zijn voor álle woordkunsten. Ben je rapper, een klassieke dichter, wil je een kort verhaal wilt voordragen, of misschien een klank gedicht of een hele andere vorm, je bent welkom. Let op: als je zeker wilt zijn van een plek voor de open mic, meld je dan van te voren aan met een mailtje.

Locatie/Tijd:
Het Haags HipHop Centrum. Van der Kunstraat 12, 2521 BB Den Haag
19:00 – 21:00

Prijs:
ter ere van het UIT festival Den Haag gratis toegang! Wel graag reserveren, dat ter ere van Corona.

Reserveren:
spoken070@huisvangedichten.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten