Stadsdichters in Het Woordenrijk

28 november 2022

Het Woordenrijk is een radioprogramma van Den Haag FM, een programma met gedichten, verhalen en boekentips van schrijvers uit de Haagse regio. Tevens hoor je gesprekken met organisatoren uit het literaire circuit in de stad. Het Woordenrijk werd in 2012 opgericht door toenmalig stadsdichter Harry Zevenbergen en wordt nu samengesteld en gepresenteerd door Ricco van Nierop en Adrienne van de Nieuwegiessen, live vanuit de Centrale Bibliotheek aan het Spui, elke zondag van 13.00 tot 14.00.

Ook de Jonge Stadsdichters schuiven aan, vanaf september elke maand een van de dichters samen met iemand uit het Haagse poëzie veld:

25 september Nart met Malou Osendarp, directeur van Huis van Gedichten. Met het Jonge Stadsdichter-project zag Malou een lang gekoesterde droom uitkomen. De uitzending kun je hier terugluisteren.

30 oktober Nachoua met Guus van der Steen, die de Jonge Stadsdichters begeleidt met het schrijven van hun teksten en ze traint in presentatietechnieken. De uitzending kun je hier terugluisteren.

20 november Insaf met Rellie Telg, dichteres en schrijfdocent. Zij geeft op dit moment les op drie van de tien scholen die meedoen aan de Scholenwedstrijd Jonge Stadsdichter. De uitzending kun je hier terugluisteren.

18 december Khadija met Joost van Kersbergen, dichter, coach en docent en Ron Kamerling, beleidsadviseur Cultuur & Letteren bij de gemeente Den Haag en intensief betrokken bij het Jonge Stadsdichter project. De uitzending kun je hier terugluisteren.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten