Lesprogramma

Poetry Circle 070

talent programma - buitenschools

Poetry Circle 070 is een talentenprogramma voor jonge Haagse woordkunstenaars (jij?). Wekelijks komen we samen met coaches Daniëlle Zawadi en Dorothy Blokland. Jullie gaan aan het werk met het schrijven én performen van je teksten. Dorothy en Daniëlle helpen je je eigen stijl te herkennen en door te ontwikkelen.

Poetry Circle 070 maakt deel uit van het landelijk netwerk Poetry Nowhere, waaraan 7 steden deelnemen (Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Zwolle, Leeuwarden en nu dus ook Den Haag). Naast de wekelijkse bijeenkomsten organiseren we ook Circle Sessions, waarbij steeds één van de steden een andere uitnodigt om elkaar in nieuwe teksten te ontmoeten op het podium. En krijg je de kans om op Nederlandse podia je teksten voor te dragen.

Is het iets voor jou? En ben je (ongeveer) tussen de 15 en 25 jaar? Je kunt je elk jaar rond oktober/november inschrijven voor de audities van het komende jaar. Hou ons in de gaten via onze nieuwsbrief of socials om te weten wanneer de inschrijving precies opent. Van januari tot en met juni komen we dan wekelijks samen in het pand van Crossing Border (in Corona-tijden natuurlijk online). De Circle Sessions georganiseerd in Den Haag vinden plaats in theater De Vaillant of via Instagram Live Stream.

Dit seizoen nemen 15 talentvolle schrijvende performers / performende schrijvers mee aan Poetry Circle 070:

Praktisch
Er zijn 22 bijeenkomsten van Poetry Circle 070, 4 Circle Sessions, waarin je met een andere stad je teksten uitwisselt en één eindafsluiting, waar álle circle sessions uit heel Nederland bij elkaar komen.

Voortraject op school
Is de Poetry Circle 070 écht iets voor leerlingen op jouw school? In een voortraject van 8 lessen op school (Voortgezet Onderwijs en MBO) begeleidt Huis van Gedichten ze naar het schrijven van hun teksten en de audities in november. Neem contact op voor meer informatie.

Relevante activiteiten

Circle Session #

12 juni 2021

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten