Project

1. Verbeelding

poëziepandemie

Drie filmpjes trainen op geheel eigen wijze de spieren van de verbeelding. We dromen weg bij beelden in de stad, vormen samen een Almachtige Totem die óveral antwoord op heeft. En we gaan terug naar de zintuiglijke oorsprong van de stem.

Verbeelding // Gedicht schrijven met Anne Büdgen, duur 3:53 min
Almachtige totempaal // Energizer met Elten Kiene, duur 6:21 min
Voordragen // Interactief lesje met Joost van Kersbergen, duur 9:45 min

Geschikt voor groep 7 en 8 en het voortgezet onderwijs.

Anne Büdgen – Verbeelding

Anne neemt je mee naar de Paleistuin om te laten zien hoe bij haar een gedicht ontstaat. Ze zwengelt met een paar rake vragen je verbeeldingskracht aan. Nu ga je zelf eropuit en een beeld verdichten. 
In deze opdracht gaan de leerlingen naar buiten, naar een beeld dat ze aanspreekt. Dat kan individueel, of klassikaal. Kunnen de leerlingen niet naar buiten, kun je ook beeldmateriaal gebruiken voor deze opdracht.

Duur: 3:53 minuten

 

Elten Kiene – Almachtige totempaal

Elten is groot fan van verhalen delen. Maar waar komen de verhalen vandaan? Waar zitten je verbeeldingsspieren? Dan volgt een hilarische schrijf-warming-up om deze spieren wakker te maken! Wil je met de klas gaan schrijven, doe dan deze oefening vooraf, om de verbeeldingsspieren goed los te schudden.

Duur: 6:21 minuten

Joost van Kersbergen – Voordragen, een interactief lesje

Joost legt interactief de elementen van het voordragen uit. Een filmpje met veel ruimte om met de hele klas mee te doen met Joost. Twee tips: zorg dat je bij de pauze-knop zit om ruimte te maken om mee te doen, en leg een roman klaar om nadien te oefenen in het voordragen.

Duur: 9:45 minuten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten