Jonge Stadsdichter Scholenwedstrijd

28 januari 2022

Wethouder Robert van Asten van Cultuur gaf donderdag 27 januari 2022 in de Centrale Bibliotheek de aftrap voor het Jonge Stadsdichter Collectief en kondigde de scholenwedstrijd (vo) aan om zo tot de nieuwe Haagse Jonge Stadsdichter van 2023 te komen.

Het idee is om hier zo veel mogelijk Haagse jongeren bij te betrekken, vertelt de wethouder: ‘Ook anderen krijgen de kans om hun talent te laten zien. Er komt een scholenwedstrijd, georganiseerd door Huis van Gedichten, om jongeren zo veel mogelijk te enthousiasmeren creatief met taal aan de slag te gaan. Schrijven nodigt immers uit om op een vrije manier over jezelf en de wereld na te denken’. Over een jaar, op Nationale Gedichtendag 2023, wordt de winnaar van deze wedstrijd de nieuwe Jonge Haagse Stadsdichter. De wethouder roept alle Voortgezet Onderwijs-scholen op om mee te doen en zich aan te melden bij Huis van Gedichten.

Meedoen

Middelbare scholen uit alle stadsdelen in Den Haag worden uitgenodigd om mee te doen. Inschrijving start in het voorjaar van 2022, waarnaar de lestrajecten plaatsvinden in het najaar. De trajecten zijn geschikt voor alle niveaus, van praktijkonderwijs tot gymnasium, enige voorwaarde is dat de deelnemende klassen vóór-voorexamen klassen zijn. Dit omdat de uiteindelijke nieuwe Jonge Stadsdichter deze functie niet kan combineren met het examenjaar. De lestrajecten zijn gratis, het eerste jaar is er daarom beperkt plek. Na aanmelding wordt er een selectie gemaakt om een evenwichtige representatie van Den Haag te waarborgen.

Voor meer informatie zie deze pagina.  Heb je nog meer vragen, mail met Malou: malou@huisvangedichten.nl 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten