Jonge Stadsdichter Collectief

27 januari 2022

De Gemeente Den Haag wil met dit jonge schrijverscollectief laten horen wat er bij Haagse jongeren speelt. Ze willen de kracht van woorden en poëzie laten spreken. Zij nodigde Insaf el Assouad, Nart Alghabbach, Khadija Ibourk El Idrissi en Nachoua Douayry van het Johan de Witt Scholengroep uit om het komende jaar onder woorden te brengen wat er leeft bij hen en in de stad. 

De afgelopen maanden hebben Insaf, Nart, Khadija en Nachoua schrijfbegeleiding gekregen van Stichting Huis van Gedichten. Guus van der Steen, schrijfdocent bij de stichting, ondersteunt de jongeren het gehele jaar in het verfijnen van hun woordkunsten. De werken van het Jonge Stadsdichter Collectief zullen de stad verrijken bij belangrijke gebeurtenissen en met name kinderen en jongeren inspireren om met taal bezig te zijn.

Op donderdag 27 januari presenteren zij tussen 13.00 en 14.00 uur in de Centrale Bibliotheek –livestream via het YouTube-kanaal– hun eerste gedichten als Jonge Stadsdichters. Naast Insaf, Nart, Khadija en Nachoua treden ook de Haagse band Joaz en spoken word artieste Daniëlle Zawadi op. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten