De dichters Insaf, Khadija Nachoua en Nart

4 mei 2022

vlnr: Nachoua, Khadija, Insaf en Nart

Ik heet Nachoua Douayry, ik ben 20 jaar

Ik kom uit Marokko. Ik ben naar Nederland gekomen toen ik 17.5  was. Ik zit op de Johan de Witt Scholen Groep. Omdat ik niet in Nederland ben geboren, moest ik iets doen om mijn Nederlands taal te verbeteren en ook de cultuur van dit land te leren kennen, zodat ik goed kan integreren en makkelijk met mensen kan communiceren.

Om mijn doelen te bereiken heb ik zoveel dingen geprobeerd. Ten eerste ging ik op verschillende plekken werken, zoals: Albert Heijn, McDonald’s en Hema. Om eerlijk te zijn, ik heb echt veel daarvan geleerd. Dit was echt nuttig om mijn spreekvaardigheden te ontwikkelen, naast dat het niet zo lastig voor mij was om contact met mensen te hebben gezien dat ik al 6 talen kan spreken en nog andere verschillende Arabisch dialecten daarbij. Arabisch, Berbers, Frans, Engels, Nederlands, Marokaans, Syries, Egyptisch,… Dit zijn allemaal talen die een rol spelen in mijn dagelijks leven, gezien dat Nederlands een multicultureel land is, vooral Den Haag waar ik woon. Maar Nederlands blijft voor mij het belangrijkste, want het is de taal die ons verenigt in dit land. Schrijven was voor mij altijd een manier om me te uiten en mijn gedachten en ideeën naar de echte wereld te brengen.

Gelukkig had ik van Het Huis van Gedichten de kans gekregen om deze vaardigheid nog te verbeteren en mijn stem te laten horen. Ik ben nu stadsdichter van Den Haag geworden, samen met andere 3 collega’s. Wij vormen het Haagse Stadsichter Collectief. Ik zal mijn best doen om onze stem, onze ideeën en meningen namens jongeren met mijn woorden te kunnen uitdrukken.

Ik zal mijn best doen om onze stem, onze ideeën en meningen, namens jongeren met mijn woorden te kunnen uitdrukken.

Ik heet Khadija Ibourk El Idrissi, ik ben 20 jaar

Ik doe mee met het Stadsdichter Collectief, want ik wil mijzelf uitdagen, een ander deel van mij ontdekken en er met veel passie aan werken. Schrijven is een kunst, en ik houd van alles wat kunst is. Met mijn gedichten wil ik emoties in anderen opwekken en een bron van inspiratie zijn voor jongeren – vooral de jongeren die net in Nederland zijn gekomen – om meer met schrijven bezig te zijn, want iedereen kan dat.

Schrijven is een kunst en ik houd van alles wat kunst is

Ik heet Insaf El Assouad, ik ben 18 jaar

Ik woon in Den Haag, sinds 2 jaar en een paar maanden.Ik doe mee aan het Jong Stadsdichter Collectief vanwege mijn grote liefde voor poëzie en gedicht.  Zo probeer ik een enorme hoeveelheid mooie en droevige gevoelens over te brengen door middel van woorden. Ik wil ook laten zien dat de mogelijkheid om te schrijven niet beperkt is tot een bepaalde leeftijdsgroep, zolang er maar wordt gedacht en gevoeld.

Schrijven is niet beperkt tot een bepaalde leeftijdsgroep, zolang er maar wordt gedacht en gevoeld.

Ik heet Nart Alghabbach, ik ben 20 jaar

Ik kom oorspronkelijk uit Syrië, maar door de oorlog moest ik Syrië verlaten na twee en een half jaar. Ik was daarna naar Turkije gegaan en heb er drie jaar gewoond. Ik ben een heel lange tijd gepest en had veel moeilijkheden in mijn leven, maar ik sta nog steeds sterk en glimlach altijd!
Ik doe mee aan het Jong Stadsdichter Collectief, omdat ik graag voor de volgende jaren wil zorgen dat het een grotere project wordt waar alle scholen aan mee doen en dat we op deze manier de mooie kanten van een taal laten zien.
Met mijn gedichten wil ik graag mijn ervaringen en emoties delen zonder dat andere mensen mee hoeven te maken met wat ik heb meegemaakt. Een oorlog is slecht, maar leert een mens een hoop. Ik wil er daarnaast de emoties van de bewoners van Den Haag bij betrekken, daardoor vraag ik vaak mensen om inspiratie voor gedichten!

Met mijn gedichten wil ik graag mijn ervaringen en emoties delen, zonder dat andere mensen mee hoeven te maken wat ik heb meegemaakt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten