Activiteit

UITGESTELD: Presentatie Haags Verleden in Gedichten

feestelijke bundelpresentatie

~ Vanwege corona is ook deze activiteit uitgesteld. De intentie is om de voorstelling plus workshop op een later moment opnieuw in te plannen. ~

Met Haags Verleden in Gedichten wordt geprobeerd in ieder geval een flink deel van de Haagse geschiedeniscanon in gedichten te vatten. Een selectie zal worden verwerkt in een bundel, als poëzieposters worden opgehangen in de bibliotheken en worden voorgedragen tijdens de slotvoorstelling op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Centrale Bibliotheek.

In samenwerking met de organisatie Huis van Gedichten worden in januari en februari workshops gehouden in verschillende bibliotheekfilialen verspreid door de stad waarbij mensen onder begeleiding kunnen werken aan hun gedicht. Deelname aan de workshops is gratis, net als de koffie en thee. Kijk voor de data van de workshops op: www.haagsverleden.nl

Alle ingezonden gedichten worden op Facebook geplaatst. Een selectie zal bovendien worden verwerkt in een bundel, als poëzieposters worden opgehangen in de bibliotheken en worden voorgedragen tijdens de slotvoorstelling op zondagmiddag 29 maart 2020 in de Centrale Bibliotheek.
Gedichten moeten in de Nederlandse taal zijn geschreven en mogen maximaal twintig regels lang zijn. Gedichten inzenden kan tot uiterlijk 1 maart 2020. Mail deze naar info@haagsverleden.nl.

Door een gedicht in te sturen voor Haags Verleden in Gedichten verlenen de deelnemers toestemming het gedicht met hun naam te plaatsen op internet en gedrukte media en te gebruiken voor een expositie met poëzieposters en in een bundel. Elke auteur ontvangt gratis 1 bundel. Deelnemers maken daarnaast kans om te worden gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de slotvoorstelling en op radio en/of televisie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten