Activiteit

Inschrijving Scholenwedstrijd

Den Haag zoekt Jonge Stadsdichter 2023!

Den Haag gaat samen met middelbare scholen op zoek naar de Jonge Stadsdichter 2023! Meld jij je klas aan voor de scholenwedstrijd? Zo stimuleer je jouw leerlingen om op een creatieve manier met taal en performance om te gaan. Gemeente Den Haag, Huis van Gedichten, de Bibliotheek Den Haag en het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum slaan de handen ineen om dit te organiseren. Uit elk stadsdeel kan een school gratis meedoen; inschrijven kan tot en met 8 juni 2022. Geef je klas dan ook snel op, het aantal plaatsen is beperkt.  

Alle Haagse VO-scholen mogen meedoen. En alle leerniveaus zijn welkom; alleen eindexamenklassen zijn uitgesloten van deelname. We willen graag zoveel mogelijk scholieren betrekken en enthousiasmeren om zich via creatief schrijven te uiten.  

Van iedere school die meedoet krijgt één klas in het najaar een gratis reeks schrijflessen door Huis van Gedichten om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. De klas krijgt 6 lessen creatief schrijven en performen van echte dichters of spoken word-docenten. Per school is één leerling kandidaat in de finale op Nationale Gedichtendag 2023. Die dag wordt de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag benoemd. Een eervolle benoeming voor zowel de leerling als de school. Onder begeleiding van Huis van Gedichten zal de Jonge Stadsdichter een jaar lang een aantal gedichten en optredens verzorgen voor de stad. 

Interesse om mee te doen? Meld je klas snel aan, want de plekken zijn beperkt.  Uit ieder stadsdeel kan één VO-school gratis meedoen. Voor meer informatie ga vanaf 10 mei naar deze pagina. Hier kan je je direct aanmelden.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten